Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

16 Ocak 2018 Salı

Türkiye'den izleyebileceğimiz Kore Tv kanalları ve yayınladıkları bazı programlar (Güncellendi Ocak 2023)

Daha önce uyduda Kore kanalları olduğunu duymuştum. Evde yabancı müzik, ingilizce dizi, haber vs izlemek için zaten uzun zamandır televizyonumda Türksat hariç Hotbird tanımlı 2. bir çanak antenim vardı. Ancak Tv'm smart gibi ince olsa da Hd kanalları açmıyordu. Sözünü ettiğim bu iki kanal ise HD yayın yaptığı için kanal listesinde çıksalarda ses ya da görüntü yoktu yani. Ben de Türkiye'de kanalların izlenmediğini zannediyordum. Suç Smart zannettiğim Tv'mdeyiş meğerse:) Akrabamı ziyarete İzmir'e gittiğimde KBS World kanalının izlenebilir olduğunu fark ettim. Sonra şans eseri uydu cihazı ve tv lerden biri bozuldu. Böylece dahili uydulu akıllı Tv alabilme imkanım oldu. Tv kurulumu sonrası otomatik kanal araması yaptım ve kanallar çıktı zaten.
 
Şimdi dizilerden sıkılınca başka arayışlara giren benim gibiler için iki önerim var.
 

1. Türksat Kablo Tv: Arirang ve Kbs World Türksat Kablo Tv'de var. (Tabii kablo tv ücretli)
 

 
 
 2. Çanak anten + Hd yayınları açabilen Uydu alıcısı cihaz ya da dahili uydu alıcılı akıllı Tv

 AYNI KANALLAR UYDUDA YER ALIYOR / ÇANAK ANTENLE ÜCRETSİZ İZLENEBİLİR

Yukarda da belirttiğim gibi bu kanalları paralı kablo tv olmaksızın ücretsiz izlemeniz mümkün. Bir de orta derece İngilizceniz varsa tamamdır:) Bu iki kanaldan KBS WORLD  Korece yayın yapıyor ama İngilizce altyazı oluyor. Arirang'sa İngilizce. Korece konuşulan yayınlara yine İngilizce altyazı desteği sunuluyor. Tabii önce onları izleyebilmek için bir çanak anten gerek. Sonra HD uydu alıcısı cihaza ya da dahili uydu alıcılı Hd yayın yapan akıllı tv'ye ihtiyacınız olacak. Çanak anteniniz Hotbird uydusuna ayarlanmış olmalı. Yayın akışını nette takip edecekseniz ülkelerimiz arasında tam 6 saatlik zaman farkı var unutmayın:) Onların saati bizden ileri. Yani bizde saat öğleden sonra 14:00 ise onların 6 saat ileri (Saat aynı gününü akşamı 20:00 demek) Ayrıca Yaz Saati-Kış Saati Uygulmasında bu fark kışın 7 saat olabiliyor.
 
Hatırlatma: Bazen Uydu adreslerini güncellemek gerekebilir. Yani Hotbird'de kanal kaybolabilir. Çünkü yeni bir adrese tanımlanmıştır. Genelde otomatik tarama ile yenisine de ulaşabilirsiniz ancak bazen frekans bilgileri tv'nizin güncel olup olmamasına göre yer almayabilir. O nedenle bu bilgileri siz girip arama yapabilirsiniz.
 
Arirang Tv:
 
Satellite :  Hotbird 13E (Avrupa 1)
Frequency : 11623Mhz ya da 12596
Symbol rate : 27500
FEC : 3/4
Polarization : Vertical / V
V-PID : 225
A-PID(1/2) : 245
A-PID(3/4) : -
Band : Ku-Band
Standard : PAL

Bu kanal genel olarak dünyaya yayın yapan kültürel bir kanal. Bir dönem hafta sonu dizi yayınlandığını da anımsıyorum ancak şu an böyle bir durum yok. İlgi çekici programlar olabiliyor. Tabii İngilizce bilmeniz gerekiyor.

ShowBiz Korea:Pandemi sonrası artık yayınlanmıyor.
 
Yayın Saati:  Her akşam saat 21:00'da
Sunucular : Jasper Cho (İzlediyseniz Descendent Of Sun'dan hatırlarsınız) ve Lina Kwon (Lisa Kwon kaldı ve partneri değişti daha sonra)

İçerik: Kore dizileri filmleri ve ünlüler hakkında bilgi veren bir magazin programı. Şahssen her akşam izleyen biri olarak bu pogramı zevkle takip edenlerdenim. İngilizce geliştirmek için de önerebilirim çünkü sunucuların İngilizcesi gayet anlaşılır ve kolay bir seviye.

Pops In Seoul:
 
Yayın Saati:  Her akşam saat 21:30'da
Sunucu :?
 
Yarım saatlik bir Kpop programı. Klipler yayınlanıyor ve haftanın bir günü de yeni çıkış yapan ya da albüm çıkaran vokaller ya da gruplar programa konuk olarak katılıyor. Ancak sunucu seçimi konusunda başarılı değiller. Birkaç gün önce denk geldiğimde bu kez iki kadın sunucu vardı. Biraz da böyle şansımızı deneyelim dediler sanırım. İlla bir kpop şarkıcısı olmak zorunda mı? Bence kesinlikle değil. 
 
I'm Live: 
Yayın Saati:  Haftada bir yayınlanıyor.
Sunucu :?
 
Bir Kpop yıldızının kulüp gibi bir ortamda verdiği konser kaydı. Ünlü bazı isimlere denk geldim. Özellikle canlı performansları dinlemeyi seviyorsanız tam sizlik.

Simply Kop 
 
Bir diğer Kpop müzik programı. Bu kez sevdiğimiz şarkıcıları ve grupları sahne performansları eşliğinde izlemek mümkün. Ne yazık ki şarkılar esnasında seyirci kitlesinin attığı çığlıklar yüzünden programdan soğudum ve bir süredir takip etmiyorum.


 
KBS WORLD:
 
Arama Seçeneği 1:
 
Orbital Location:       Hotbird/13B
Frequency Band: Ku-Band
 Frequency (SR): 11642.00
Polarization: Horizontal
SR
27500

FEC: 3/4
Area: Europe                         
 
Arama Seçeneği 2: 
 
 
Arama Seçeneği 3:
 
 
Bizde TRT 1 ne ise Kore'de de KBS benzer bir pozisyonda sanırım. KBS World'de yayın grubunun dünyaya yayın yapan kanalı. Programlar İngilizce alt yazı ile sunulmakta ve KBS ve KBS2'den diziler ve çeşitli programlar seçilip yayınlanmakta. Bu kanalı keşfettikten sonra yukarıda bahsettiğim iki program dışında Arirang'a pek uğramaz olduğumu belirtmem gerek. Ancak programlar pek de iyi değil. Özellikle hemen hemen hepsinde görünen yemek takıntısı beni iyice sıkıyor. Ağız dolusu tıkınmak ve bir de bunu ekrana taşımak nedir? Herhalde arada denk geldiğim dizi ve müzik programları olmasa izlemeyi bırakırdım. Bizdeki kış saati ve yaz saati sona erdiğinden beri 6 saatlik zaman dilimi farkı programları izlemeyi bazen zorlaştırıyor. Diziler geç saate ya da tamamen uyumsuz gece saatlerine denk geliyor çoğu zaman. Hafta sonu bazı tekrarları yakalamak da mümkün. Gelelim yayındaki bazı programlara:

Weekly Entertaintment : Yeniden yayından kaldırıldı
Yayın Saati:  Her pazartesi akşamı saat 22:10'da ya da 23:10’da (16:10'da da var aynı yayın)

Bir saat boyunca devam eden ve çeşitli bölümlerden oluşan bir magazin programıdır. Kanal genelde sunduğu dizileri çevresindeki oyuncularla röportaj yapıyor. İçerikteki Guerilla Date'ı zevkle izliyorum mesela. Bir ünlüyü Seul sokaklarında sevenleriyle bir araya getiriyorlar. Bir dolu kalabalık eşliğinde röportaja başlayıp ilerleyen dakikalarda bir kaçına söz hakkı veriyorlar. Bunun dışında elbette ünlülerin özel yaşamına, evlilik ve birliktelik haberlerine ya da kimi zaman yaşanan skandallara da değiniliyor. Ben Kore magazinini buradan takip ediyorum diyebilirim.

Immortal Songs 2
Benim favori programım. Ailee, Gummy, KCM, Kim Feel, Ben, SG WannaBe gibi güçlü yorumcuları bir araya getiren ve her hafta bir üstadın şarkılarının söylendiği ya da bestelediği şarkıları başarılı bir şekilde yorumlarken yarıştıran müzik programı. Şarkılar esnasında Korece şarkı sözleri de veriliyor. Korece öğreniyorsanız okumanızı geliştirebilirsiniz.
 
You Heeyul's Sketchbook:
Bu program en sevdiklerimden. Kendisi de müzik sektöründen gelen sunucunun davet ettiği birçok ünlü isim sahnede canlı performans sergiliyor. Öyle bağırıp çağıran tuhaf bir seyirci kitlesi de yok neyse ki. Zaten pandemiyle birlikte seyirci de olmuyor bir süredir.

Music Bank
Kpop İdollerini sahne performanslarıyla sunan cuma akşamlarının programıdır. Kore Top 20 listesi de verilir.

Return of Superman
Babalar ve çocukları olarak betimleyebileceğim programı ilk zamanlar sık sık takip ederdim. Toplam iki ya da üç ailenin günlük yaşamı gizlenmiş kameralar eşliğinde sunuluyor. Ancak artık hele bu yıl iyice sıkıcı buluyorum. Bir Koreli ile evli ve belli ki Kore'de sevilen bir yüz olan Sam ve oğulları William ile Bently'i hiç sevmedim örneğin. Neden şöyle daha popüler Koreli oyuncu çiftleri vs göremiyoruz ki? Artık izlemiyorum.

Salı Çarşamba / Perşembe Cuma ve Hafta Sonu Dizileri:
Bu kuşakta KBS'in yayınladığı diziler var. Yalnız izlediğiniz yapımın türüne göre biraz üst İngilizce seviyesi gerekebilir. Örneğin içinde geçen mesleki kelime ya da cümleler nedeniyle tıp dizilerini çok  izleyememiştim. Bir de Kbs'nin diğer kanallarında verilen kimi güncel diziler artık nedense yayınlanmıyor.
 
Moonshine, King of Tears, Dali & Cocky Prince, Queen Of Seven Days, Hwarang, Witch At Court, Mad Dog, Jugglers, Black Knight ve My Golden Life gibi yapımları burada takip etmiştim. Elbette İngilizce altyazılı sunuluyor. Yine hafta içi pazartesi, salı, çarşamba, perşembe 18:20-19:20 arası daha önce prime time'da yayınlanmış ve yüksel izlenme oranları elde etmiş diziler ekrana geliyor. Good Doctor, House of Bluebird, Descendent of Sun, Love Rain, Gunman İn Joseon, Irıs gibi izlemediğim bazı yapımları burada takip etme imkanım olmuştu.

8 yorum:

  1. Kanalları nasil yükleyebilirim tv ye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde Türk kanallarını izlediğiniz çanak antenle izleyemezsiniz. Hotbird (Yabacı uyduya)'a tanımlı ve bağlı olmalı. Yani 2. Bir çanak anten olmalı. Eğer zaten bunlar varsa yukarıdaki adresleri deneyin. Aslında otomatik arama yapınca zaten çıkıyor

      Sil
    2. Normal bir televizyon olmuyor dimi peki nerden anlayacam hotbrid olduğunu

      Sil
    3. Hiç uydu tv bağlantısı gibi işlerle uğraştınız mı? Tv modeline göre vs değişir. Eğer bilmiyorsanız bir çanak antenciyle görüşün.

      Sil