Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

7 Ocak 2014 Salı

Coffee Prince (2007)


 
Kore dizilerinde bir dönem erkek kılığında dolanan kadın hikayeleri hayli tutmuş olsa gerek ki  peşepeşe yapımlar gelmiş. You Are Beautiful bu tarzda izlediğim ilk diziydi. Arası çok geçmeden Coffiee Prince'e de bakmamış olsaydım belki benim açımdan kalite ölçütü daha farklı olabilirdi. Pek çok kişinin aksine bu yapımda Yoon Eun-Hye'nin oynadığı "kimliğini erkek şekliyle gizleyen" karakterinde inandırıcılık hissedemedim. Gong Yoo'yu ise o dönemin tarzında çirkin ve sap bulduğum için hoşlanmadım ki normalde oyuncu en sevdiğim Koreli aktörlerden biridir. Sonuç olarak bana göre öyle muhteşem oyuculuklar falan yoktu. Üstelik her iki hikayede de başrol erkek  oyucuların "erkek sandıkları" bu hatunlara kadın olduklarını öğrenmeden önce ilgi duyması galiba hikayeden soğumamda büyük ölçüde etkili oldu. Ayrıca o devrin yapımları şimdikilere nazaran daha mı cüretkardı nedir? Yan karakterlerin hikayesi ise bir başka sıkıntıydı. Örneğin Choi Han Kyul'ün kuzeni Choi Han-Sung ile terk edildiği büyük aşkı Han Yoo-Joo'ın aşk hikayesi adeta kopyala yapıştır cinsinden zoraki ve uyumsuzdu.


Hayatı boyunca kalbur üstü yaşamış zengin aile çocuğu Choi Han Kyul, büyük annesi tarafında yola gelsin ve adam olsun diye zoraki bir biçimde hayli döküntü bir mekanı adam edip kahve dükkanı işletmesi için gönderilir. Oysa o güne kadar kendisi için verilen tüm uğraşlara direnmiş ve her defasında bir kaçış yolu bulmuştur. Ancak artık otuz yaşındadır ve bu kez çok fazla seçeneği yok gibidir. Ayarlanan  görücü usulu görüşmelerin önün alabilmek için kendince bir plan yapar. Bir süre önce yemek servisi için evine gelen çocuktan! sevgilisi olmasını ister. Babasının ölümü sonrası ailesinin geçimini sağlayıp kardeşinin okul masraflarını karşılamaya çalışan Eun-Chan bu zengin züppesince erkek zannedildiğini anlar. Duruma çok sinirlenir ama ailesinin ihtiyaçlarını göz önüne alarak yapılan para teklifini kabul edip her buluşmaya bir erkek gibi dahil olur. Kahve dükkanına yolu düştüğünde ise kız olduğu gerçeğini söyleme fırsatı olmaz. Çünkü çalışmak istediği Kahve Prensi konseptinden dolayı çalışacak herkesin erkek olması istenmektedir. Böylece hanım kızımız erkek görünümünü değiştirmeksizin takımın bir parçası olmak durumunda kalır. Üstelik patronu da baş belası Choi Han Kyul'dür.


NOT. Dizi oyuncularından  Lee Eon 2008'de geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiş. O sırada askerde olan rol arkadaşı Gong Yoo izin alarak cenazeye katılabilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder