Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

26 Temmuz 2016 Salı

A Girl Who Sees Smells (Sensory Couple) 2015

 
Bazı diziler arşivliktir ancak aynı dönemde birden fazla dizi izlemişsem kimilerini başka başka sebepler yüzünden erteleyebiliyorum. The Girl Who Can See Smells'i de When a Men Loves dizisindeki rolünde beni hayli irrite eden Shin Se-Kyung'u görünce yine böyle bir yargıya yenik düşüp izleme listemde ötelemiştim. Yazık ki iyi bir seyirlikten etmişim kendimi. Ama bazen arka arkaya izlemek yaratacağı sıkılma ihtimaliyle güzide olabilecek bir yapımı harcamanıza neden olabiliyor. Sonuç olarak ara verip de dönünce ve eldekilere bakınca karşımıza çıkanlardan daha iyi keyif alabiliyoruz. Gelelim bir Webcomic / İnternette yayınlanan çizgi romanı uyarlaması olan dizimizin hayli ilginç sayılabilecek konusuna.
 

Bir akşam okuldan eve dönen Choi Eun-Seol birkaç dakika önce yolda olduğunu haber verip ramen pişirmesini istediği annesinin ve babasının yerde hareketsiz yatan bedenleriyle karşılaşır. Gördüğü manzaranın şokunu yaşarken evin karanlık bir noktasında beliren yabancı ile yüz yüze gelir. Görünüşe göre katilin sonraki hedefidir. Can havliyle uzaklaşmaya çalışır. Yüzü seçilmeyen yabancı isminin yazılı olduğu yaka iğnesini son anda göğsünde çekip koparsa da elinden kaçıp gider. Gecenin karanlığında devam eden kovalamaca yolun sonunda Choi Eun-Seol'e bir arabanın çarpmasıyla sona erer. Darbenin şiddetiyle havaya savrulup yere düşen ve ağır biçimde yaralanan kız, kendinden geçmeden önce bakışlarını gölgeler içinde dursa da seçebildiği katilin yüzünden ayırmaz. Kazaya sebep olan sürücü arabadan çıktığında ve O'nu hastaneye yetiştirdiğinde öldürülmekten kılpayı kurtulmuştur. Ancak yüzünü gördüğü için katilin pes etmeye niyeti yoktur.
 

Aynı akşam Choi Moo Gak kızkardeşinin arayıp otobüs kazası geçirdiğini haberi üzerine hasteneye koşar. Ne yazık ki daha kısa bir süre önce telefonda konuştuğu biricik kızkardeşinin cansız bedeniyle karşılaşır ve  dehşet içinde görür ki boynu kesilmiştir. Acı ve öfke içerisinde gözyaşlarına boğulur. O gecenin ardından yaşadığı kaybın yarattığı travma sonrasında  his yeteneğni kaybeder. Farkında değidir ama sadece aynı ismi taşıdığı için katil kızı hedefindeki kurbanı sanmıştır. Ancak Choi Moo Gak o sırada yaşananların ardında bir seri katil olduğunu bilmemektedir. 
 

Bir başka odada koma halinde yatan Choi Eun-Seol ise aradan geçen 193 günün ardından  uyanır ve yanı başındaki hemşire kızın kendisine yönelttiği bakışlarında tek gözünün yeşil olduğunu irkilerek fark eder. Dahası  garip biçimde kokuları görebilmektedir. Elbette önce başına ne geldiğini anlayamaz ve bir çeşit krize girmiş görünür. O geceye ve kazaya dair hafızası bomboştur. Davayı soruşturan polis tarafından evlat edinilir ve cinayet tanığı durumunda olduğu için adı da Oh Cho-Rim olarak değiştirilir. Rehabilitasyon süreci sonrası eve döner. Altı ay sonra Choi Eun-Seol bir tiyatro grubunda kendisine yer bulmak umuduyla ayak işlerine bakarken Choi Moo Gakco ise polis memuru olmuştur. İkilinin yolları bir suç kovalamacasında kesişir. Aynı sıralar cinayet masasında "Barkot Cinayetleri" dosyası kapsamında kaybolan iki kişinin arama çalışmaları devam etmektedir. Katilin kurbanlarının bileğinde barkot izi bıraktığı o dava Oh Cho-Rim ve Choi Moo Gakco'u aynı tehlikeyle bir kez daha yüzleşmek durumunda bırakacaktır.

          Namkoong Min: Oyuncu ve model
Not: Bu dizide etkileyici fiziği ve yakışıklı yüz hatlarıyla yetenekli aşçı Kwon Jae Hee rolünde izlediğimiz 1978 doğumlu oyuncu Namkoong Min, sergilediği oyunculukla beni her anlamda kendine hayran bıraktı. Farklı karakterleri denemek konusunda iyi iş çıkardığını düşünüyorum. (2022'de evlendi)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder