Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

24 Aralık 2016 Cumartesi

Hwarang (2016)

Serinin Orijinal Adı: Hwarang
Hwarang: The Poet Warrior Youth (화랑 (花郞), Flowering Knights)
Türkçe Yayın: Çiçek Şövalyeler
Yapım Yılı: 2016
Bölüm Sayısı:20


Hikaye ülkenin Koguryo, Bekçe ve Şilla zamanında yani üç krallık döneminde geçiyor. Genç kralı kötü gözlerden uzakta tutan kraliçe Jiso (Rol alan oyuncu: Kim Ji-Soo) oğluna karşı pek de anaç duygular içinde de değildir. Bir yandan ülkeyi birarada tutarken bir yandan da kuyusunu kazmaya çalışan devlet adamlarının türlü komplolarını bertaraf etmeye uğraşır. Yaşamını perdeler ardında va gözlerden uzak yaşayan  genç kral Sam Maek Jong (Rol alan oyuncu: Park Hyung-Sik ) ise kendisini henüz zayıf ve deneyimsiz olarak nitelendiren kontrolcü ve hesapçı kraliçe annesinin kararını içten içe kırılsa da kabullenir. Sıkca gittiği Ginseng evinde zaman geçirmektedir. (O zamanin içkili mekanı ve bazen de genelevi olarak kabul edilen yerler) Esas kızımız A Ro (Rol alan oyuncu: Go Ara) ise borçları yüzünden sıkıntı yaşayan babasına katkı için zaman zaman buraya gelmekte ve genç hanımlara erkeklerle ilgili romanik ve biraz da erotik hikayeler ankatarak üç beş kuruş kazanmaya çalışmaktadır. Genç kral kızın anlattığu öykülerden birine kulak misafiri olurken bunu hayli eğlendirici bulur. Öykünün kalanını dinlemeye ve özellike anlatıcıyı görmeye karar verir. A Ro anlatım karşılığında sunulan gümüşleri geri çeviremez ve sonuç itibarıyla her anlamda etkileyici ve hoş görünen adama hikayeyi sunmaya koyulur. Gecenin ilerleyen saatlerinde görünüşe göre huzurlu uykuya hasret kralımız kabuslarından biriyle uyandığında odanın zemininde anlatıcısının adeta sızmış gibi horuldadığını görürü ve bu manzayı keyifle izler.


Şehrin bir başka köşesinde ise Moo Myung (Rol alan oyuncu: Park Seo-Joon) uzun süre önce izini kaybettiği kayıp babasını ve kızkardeşini arayan yakın dostu Mak-Moon (Rol alan oyuncu: Lee Kwang-Soo) ile henüz başkente gelmiştir. Arayışlarının onları kızkardeşinin de sahip olduğu kolyenin benzerini takan bir kıza ve Ginseng evine götürdüğü akşam yaşanabilecek en talihsiz olaylardan biri gerçekleşir ve Mak-Moon tamamen tesadüf eseri genç kralla karşılaşır. Ancak onun yüzünü görmesi saklı tutulması gereken sırrın ifşası anlamına gelmektedir. Tabii durumu farkına varmasa da kralın muhafızları tarafından aranmaya başlanır.  Mak-Moon çay evinde elit tabakadan sayılabilecek Yeo Wool tarafından tartaklandığı sırada hasır şapkasının yüzünü mükemmel biçimde gizlediği Moo Myung olaya müdahale edip O'nu kurtarır. Bu arada Yeo Wool'a da temiz bir ders verir. Gizemli dövüşçünün sergilediği beceriyi memnuniyetle izleyen Soo Ho, Ban Ryu'ya laf atar.  Görünüşe göre Soo Ho ve Ban Ryu önderliğinde birçoğı bakan çocuğu gibi gözüken iki grubun elit tipleri arasında belirgin bir sürtüşme mevcuttur. Olay büyümeden Moo Myung arkadaşıyla mekanı terk eder. Şehrin dışında soluklandıkları sırada muhafızlar tarafından kuşatılırlar. Kılıç darbeleriyle ağır yaralanan Moo Myung'u korumak isteyen Mak-Moon'un da kaderi farklı olmaz. Moo Myung bilncini kaybetmeden gördüğü yegane şeyse saldırıyı sözleriyle durduran, bileğinde belirgin bir bilelik taşıyan yüzünü görmediği bir erkektir. Son anlarını yaşayan dostuyla bir ağaca yaslanmış haldelerken gün boyu kolyeyi soran adamı yıllardır görmediği oğlu olabileceği umuduyla arayan bir diğer kişi, Song Young-Kyu onları kanlar içinde bulduğunda yapacak birşeyi kalmamıştır. Yılların ardından sadece birkaç dakikacık görebildiği oğlunu gömüp baygın haldeki Moo Myun'u tedavi eder. Günler sonra kraliçe Jiso Hwarang adını verdiği ve tamamı genç ve mükemmel görünümlü erkeklerden oluşacak askeri birlik kurulacağını ilan eder...

Moo Myun uyanabildiğinde başına gelenleri hazmetmeye ve  zayıfların ezildiği bu dünyada dostuna yapılanın hesabını sormaya karar verir. Mak-Moon'un bulmak için yanıp tutuştuğu ve şaka yollu evlenmesi için de  izin verdiği kızkardeşinin varlığı canını yakmaktadır. Şehirde öylesine  dolaşırken o geceki bilekliği takan kişini yanından geçtiğinde peşine düşmekte tereddüt etmez. Bir süre sonra izlendiğini anlayan Sam Maek Jong ise ansızın kendisine saldıran düşmanının sözleriyle yüzünü gördüğü için hayatına son verilen pek çok kişiden birinin ortadan kaldırıldığı o geceyi anımsar. Öte yandan birkaç dakika konuşmak için beraberinde sürüklediği A ro'nun hayatı da şu durumda  tehlikededir. A ro'dan uzaklaşmasını isteyip rakibine karşılık verir. Kapı bölmeleri yüzünden labirenti andıran oda da kılıcını savuran Moo Myun kasıtsız şekilde tam da kızı hedef alır. Sam Maek Jong araya girer. Dövüşün yönü uzaklaşınca kendini dışarı atan Aro, Moo Myun'dan iyice korkar. Sam Maek Jong, kimliğinin açıka çıkacağı endişesiyle mekanı terk eder. Ancak kral olduğunu gösteren bilekliği düşürür. Tabii onu bulan kişi de Moo Myun'dur.

Günler sonra Sam Maek Jong, Hwarang olmak için kapı aşındırıken A ro da babasının abisi olarak tanıttığı Moo Myun'u kabullenmeye çalışmaktadır. Yeni bir dizi olayın yaşanacağı o gün, kraliçe oğlunun doğum günü için temsilen taşınan boş bir tahtla geçit törenine iştirak etmektedir ve muhafızı da elbette oradadır. Katili görürü görmez tanıyan Moo Myun saldırıya geçmekte tereddüt etmez. Ancak kalabalık korumaların ördüğü duvarı aşması mümkün değildir. Tahtından çıkan kraliçe görünüşe göre olay çıkaranın itiraf etmeyeceği aşikar olunca oracıkta idam hükmü verir ki ortaya çıkan Song Young-Kyu aptal oğlu için afedilemek  için huzurunda diz çöktüğünde bir an için hatıralarında kaybolur. Görünüşe göre ikilinin paylaştıığı yakınlık ve sır dolu geçmiş şu an ki nesli etkileyecek niteliktedir. Kraliçenin Moo Myun'a sunduğu tek seçenek Hwarang'lara katılması karşılığında babası ve kızkardeşinin hayatta kalabileceğidir.

Hwarang kabul törenine sayılı günler evine dönen Song Young-Kyu kızından abisine temel konularda eğitim vermesini ister. Önce kaligrafi çalışırlar ardından da binicilik. İkincisi tatsız bir kazayla sonuçlanır ve A ro kontrolden çıkıp vahşileşen atın sırtından düşerken kendisini tutan abisi ve hayvanın önünü kesip durduran Sam Maek Jong sayesinde yara almaz. Ancak çok korkar ve bebek gibi ağlar. (Önceleri sevimli gelmişti bu ağlama olayı ama sıklaşınca kabak tadı verdiğini söylemeden edemeyeceğim!) Onları izlerken Sam Maek Jong fark eder ki kızın yanındaki o adam önceki gece düşürdüğü bilekliğini takmaktadır ve o anda O'nun dövüştüğü kişi olduğunu fark eder. Tabii kendisi o sırada yüzünü gizlediği için Moo Myun karşısındakini tanıyamaz. Dönüş için yola koyulmuşlardır ki  Soo Ho liderliğindeki üç atlının kendilerine doğru geldiğini fark ederek dururlar. Kendilerini Hwarang olarak tanıtıan gençler bir oyun için onlara katılmalarını önermektedir. Böylece Moo Myun ve Sam Maek Jong kendilerini futbol maçında Ban Ryu ve tayfasına karşı mücadele ederken bulurlar. Bir kenarda gülücükler eşliğinde abisini takip edip ve atışlarını hevesle alkışlayan A ro'yu izleyen tek göz kıskançlık modundaki Sam Maek Jong değildir. Görünüşe göre daha önce Moo Myun ile sorun yaşayan ve öldü söylentisine inanmayan çete lideri iyi bir yem bulmuştur. Hayli mücadele içinde geçen maç her zamankinin aksine  Soo Ho ve takımının galibiyetiyle sonuçlanırken Ban rakipleri sonuçtan memnuniyet duymaz. Ertesi sabah tören öncesi A Ro abisinin dış görünüşü için son rötüşleri yapmış sonrasında birlikte çarşıda gezintiye çıkmışlardır. Moo Myu'nun kısa süre için ayırdığı bakışları tekrar kızkardeşine yöneldiğinde O'nu bıraktığı yerde göremez ve kalabalığın içinde bir takım adamların arasında sürüklendiğini görür. Peşlerine düşmek için koşarken onu kendisi gibi Hwarang kıyafetlerini farkeden Sam Maek Jong' da hayli rahatsız edici bulduğu duruma söylenerek aynı biçimde Moo Myu'nu takip eder. Çok geçmeden çete üyeleri ve lideriyle burun buruna gelirler. Düşmanlarını alt edip kaçabildiklerinde ise katılmaları gereken kabul töreni sona ermek üzeredir. Bağlılık yeminlerini izlerken geçirdiği şok sonrası kraliçe bir Hwarang olarak alanda ilerleyen oğlunun seçimini sessizce kabullenmek zorunda kalır. İki genç adamın yeni hayatı böylece başlar.
 
 
Editör Yorumu:
 
- Dizide ünü tüm dünyaya yayılan ve Kpop'u zirveye taşıyan BTS grubu üyesi V (Kim Tae-Hyung) ilk oyunculuk denemesiyle yer aldı. Keşke öncesinde biraz ders falan alsaymış. Yaşının genç oluşu ve acemiliği bir yana bana göre vasat ve başarısızdı. Gerçi rolün kendisi boştu. Bu da bir etken olabilir:) (Heyyyy !!! BTS Army üstüme gelmeyin. Sizin fikriniz size benim ki bana ait!!!) 


- Dizi iki haneli izleme oranlarına ancak yarısı yayınlandığında erişebildi. Aslında konu itibariyla ilk 12 bölümü sıkılmadan izlemek mümkün. Ancak Oyuncu Go Ara'nın sevimli olmak için verdiği çaba durumu daha beter hale getirdi sanki.Ve o sonradan çıkan prenses gibi bazı karakterler konuyu banalleştirip varlıkları itibariyla de hikayeye hiç birşey  katmadı. Hatta sıkıcılaştırdı. Diziye konan kadın karakterler ancak bu kadar uyumsuz ve irrite edici olabilirdi herhalde!
 
 


Şarkı Sözleri İçin Tıklayınız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder