Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

26 Temmuz 2016 Salı

Ghost / Phantom (2012)


Kim Woo Hyun (Oyuncu: So Ji-Sub) ve Park Ki Young (Oyuncu: Daniel Choi) polis akademisinde siber savunma alanında birlikte eğitim alan çok yakın iki arkadaşken günün birinde Park Ki Young akademideki bilgisayarlardan birini kurcalarken Kim Woo Hyun'ın babasının da dahil olduğu yüksek mertebedeki birçok ismin geçtiği çok gizli bir belgeye ulaşır. Adalet ve doğruluk gibi bir misyonla yola çıkan bu insanların saptığı yol inandığı ya da inandırıldığı değerleri sorgulayıp okulu bırakmasına neden olur. Yaptığı seçim en çok da dostu Kim Woo Hyun'u incitir. Yıllar sonra Kim Woo Hyun emniyet teşkilatına bağlı siber savunma biriminde önemli bir mevkiye gelmiştir. İllegal para transferleri, hackleme hatta seri  cinayetleri de içine alan bir dizi olayda  "Hades" kod adıyla virüs yayan ve kimliğini bir türlü ifşa edemedikleri hacker her defasında ondan bir adım önde gitmekte ve kendisini yakalamaya yönelik girişilen her türlü çabayı da boşa çıkarmaktadır. Artık onu yakalamak Kim Woo Hyun için neredeyse bir saplantı halini almıştır. En nihayetinde karşı karşıya geldiklerinde birbirlerini tanırlar. Kim Woo Hyun'nın kafasında önceleri yolundan sapmış ve suça bulaşmış eski akadaşını adalete teslim etme düşüncesi hakimken keşfettiği kirli gerçeklerle kendi içinde hesaplaşma. Dostunun kimliğini ifşa etmekten kaçınır. Bu arada yaşadığı çelişki ve öğrendikleri suç ağı mensuplarınca da fark edilmiştir. İki eski dost buluşma yerinde tuzağa düşürülürler ve bir patlama olur. Kim Woo Hyun hayatını kaybederken Park Ki Young yüzü tanınmayacak ölçüde ağır biçimde yaralanır ve herşeyin ardındaki gerçeği ortaya çıkarmaya karar vererek o anda yaşanan kimlik karmaşasında arkadaşının yerine geçer.
 
Park Ki Young (Hades)  ve Kim Woo Hyun

Bu dizi bana göre vasatın altı olmasına karşın yüksek reyting alan pek çok yapımla kıyaslandığında hakkı yenmiş o serilerden biridir. School 2013 öncesi Danil Choi'u bu diziyle keşfermiş ve çok da beğenmiştim. Oynadığı karizmatik hacker rolüne bayıldm. Ancak elbette senaryo doğrultusunda hikayede ondan ziyade So Ji-Sub'un yüzü vardı ki ben tersini tercih ederdim. Ancak eklemem gerekir ki her ne kadar kendisine ekstra büyük bir hayranlık duymasam da bu seride So Ji Sub'un da iyi iş çıkardığı  düşüncesindeyim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder