Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

24 Ekim 2017 Salı

Mad Dog (2017)

Choi Kang Woo liderliğini yaptığı Mad Dog adlı ekiple özellikle ihlal edilen sigorta davalarını takip edip yasadışı oyunlarla kazanç elde etmeye uğraşan kişilerin ipliğini pazara çıkarmaktadır. Karısını ve oğlunu havaalanında uğurlarken hayatının en büyük kabusunu yaşayacağından habersizdir. Gecikince bir sonraki uçuşa bilet alıp havalimanında beklemeyi sürdür. Derken tüm yolcular ekranlarda uçuşların iptal edildiğini görürler. Salondaki ekranda 190 yolcu taşıyan bir uçağın düştüğü bilgisi son dakika olarak duyrulur. Choi Kang Woo dehşetle fark eder ki enkaz halindeki o uçağa az önce iki sevdiğini yolcu etmiştir.
 
 
60'dan fazla insan hayatını kaybder ve 100'den fazla kişi de yaralanır. Yapılan açıklamada yer alan şaşırtıcı ve yıkıcı bilgi kayıp yakınlarının acısını derinleştirir. Pilot uçağı kasıtlı biçimde düşürmüştür!. Ölümüyle kendi kardeşine yüklü miktar sağlık sigortası parası kalacaktır. Hastenede cesetlerin kimlik teşhis için bekleyen Choi Kang Woo ve acılı kaza yakınlarının öfkesi diğer odada abisinin ölüm belgelerini imzalayan Kim Min-Joon'ya yönelir. Ancak o kendini açığa çıkarmaz.  Aylar sonra Choi Kang Woo birden bire ortaya çıkan ve kendisine meydan okuyan Kim Min-Joon ile karşılaşana kadar enkaz halindedir. Tuhaf biçimde O'nu ve Mad Dog ekibini kışkırtan genç adamın da kendince sebepleri vardır. Choi Kang Wo olayın ardındaki sır perdesini aralamaya ve 3.7 milyon sigorta parası alan paragöz Kim Min-Joon'ya haddini bildirmeye kararlıdır. Ancak hem bildiğini sandığı gerçeklerin göründüğü gibi olmadığını hem de tanıdığını düşündüğü insanlar konusunda ne denli yanılabileceğini farkına varır.
 
 
Editör Yorumu:
Mad Dog tecrübeli oyuncu Yoo Ji-Tae ve Woo Do Hwan'nın başrollerini paylaştığı "bana göre" 2017'nin en iyi yapımlarından biri olmaya aday dizilerindendi. Kim Min-Joon karakterine hayat veren Woo Do-Hwan ve Mad Dog ekibinin endamlı güzeli Jang Ha-Ri'yi canlandıran Ryu Hwa-Young arasındaki romantizm eğlenceliydi. Bize biraz Görevimiz Tehlike'nin senaryosunu çağrıştırsa da dizi ilginç konusuyla izlenmeye değer. Yalnız kötüler gerçekten insanı sinir etmek konusunda çok iyi rol sergilemişler. Her birini ayrı boğası geliyor insanın!

Ek Yorum:

Buradan KBS'nin 2017 drama ödüllerine değinmeden geçemeyeceğim. Bu seneki seçimler neydi öyle?

Dizinin sevdiğim iki oyuncusu Jang Ha-Ri'yi canlandıran Ryu Hwa Young  ile Woo Ho Dwan bu dizide oynadığı Kim Min-Joon' karakterleriyle en iyi yeni oyuncu seçildiler. Bari ayıp olmasın bir ödül verelim der gibi. Resmen diziye hakaret edilmiş. Fight For My Way neymiş öyle? Yere göğe sığdırılamadı. Oysa bende hiç izlenme hissi uyandırmadı bile. Hwarang'taki rolünyle Park Seo Joon ödül alsa daha fazla sevinirdim. Witch at Court'un başrol oyuncusu Jung Ryeo Won neyseki gözden kaçmamış. En iyi çift kategorisi de bütün dizilere ödül verselermiş dedirtecek bir komediydi?! Çok sönük ve anlamsız geldi. En iyi şarkı ödülünü alan dizi Go Back Couple'dan daha iyisi yokmuydu? Şaşırdım kaldım. Jang Nara'nın ödül alması da bir diğer olay zaten. Hwarang yılın en iyi dizilerinden biriydi ama adı sanı yoktu. Cidden tuhaftı sonuçlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder