Kayan Yazı

Başrolünde Lee Min Ho ve yeni nesilin sevilen oyuncusu Ahn Hyo Seop'u bir araya getiren sinema filmi "Omniscient Reader's Viewpoint" 2024'te yayınlanacak

30 Aralık 2017 Cumartesi

Cheese In The Trap (2016)


Webtoon (internet üzerinden yayınlanan çizgi roman) versiyonuyla sıkı bir hayran kitlesine sahip olan  Cheese In The Trap diziye dönüştürülmesi kaçınılmaz hikayesi ve göz dolduran oyunculuklarıyla dizi arşivimde kendine yer bulan, iyi ki izlemiş dediğim bir yapım. Salt iyi ya da kötü yoktur, herkesin karanlık yöneleri vardır gerçeğinden yola çıkarak diğer pekçok dizide gördüğümüz üzere hikayedeki karakterler siyah ve beyaz ayrımına konmamış. Özellikle her anlamda beğendiğim oyuncu Park Hae Jin, karizması ve karanlık yönelerini başarıyla yansıttığı Yoo Jung rolüyle bir kez daha nefesimi kesti ve onu içeren izlediğim her kareden zevk aldım. Oysa dizi devam ederken belki kasıtlı bir kitlenin hedefiydi, bilemiyorum ve nedenini çok anlayamasam da internette kendisine yönelen nefret söylemleriyle boğuşmuş. Doğrusu bunu duyduğuma üzüldüm. Çünkü yeni yetme bir yıldız değil. Ne yazık ki internet ortamında herkes "ağzı olan konuşuyor" hesabı fikirlerini, görüş ve duygularını özgürce de yazabileceği düşüncesinde. Oysa kişilerin sırf kendi zevklerine hitap etmiyor diye karşı tarafı yıpratmaya hakkı yok.
 

Gelelim dizmizin konusuna: Hikaye Kore'nin en önemli üniversitesine giden bir grup gencin etrafında şekilleniyor. Yoo Jung (Park Hae-jin) gerek zekası gerekse mükemmel dış görünüşüyle popüleritesi zirve yapmış çevresinde her daim güzel kızların dolandığı etkileyici bir erkek, iç dünyasında tam bir gizem yumağıdır. Özellikle Seol'un başına sarılan her sorunu çoğunlukla gizlice çözerken sergilediği karanlık taraf rolünün çekiciliğini kat be kat arttırıyor. Hikayemizin dalgalı kızıl saçlarıyla arz-ı endam eden kızı Hong Seol (Kim Go-Eun) ailesinin ünivesite harcını karşılamakta zorlandığı dış görünüşünü önemsemeyen kendi halinde çalışkan bir kızdır. Sürpriz şekilde elde etttiği bursu devam ettirebilmek adına dirsek çürütürken iyi niyetliliğini sömürmeye her daim hevesli akbaba zihniyetindeki çıkarcı ve iki yüzlü sınıf arkadaşlarının neden olduğu sorunlarla uğraşır. Okulun tanışma yemeğinde herkesin aksine fark ettiği Yoo Jung'un karanlık tarafı kesinlikle rahatsız edicidir. Yaptıklarının altında başka nedenler yattığını gösteren şeyler yaşamıştır. Dahası popüler bir çocuğun neden sıkça karşısına çıkıp kendisine bu denli nazik davrandığı koca bir soru işaretidir. Çünkü daha önce kesinlikle böyle değildir! O'ndan uzak durmaya çalışır. Yine de Yoo Jung'dan köşe bucak kaçmayı denediği her durum sonuçsuz kalır. Biraraya geldikleri her ortamda çocuğun da -fark ettiği- üzere gerilir.  
 

Baek In Ho (Seo Kang-joon) ise küçük yaşta ailesini kaybetmiş ve Jung'un varlıklı babasının o ve kızkardeşi Baek In Ha'ya (Lee Sung-Kyung) kanat germesi sayesinde hayatını sürdürmüştür. Varlık sebebi başkalarının sırtından geçinmek olan dengesiz ve sorumsuz ablası sırtının kamburudur. Geçmişteki bağlarına rağmen şu anda bir nedenden ötürü Jung'tan ölesiye nefret etmektedir. Bölümler ilerledikçe aslında onun da zamanında hiç de niyetli olmayan davranışlar içine girdiğini öğreniriz. Özelikle Seol'le tanışıp da sıkça çevresinde dolaşmasından Jung da belirgin biçimde rahatsızlık duyar. Görünüşe göre nefret her ikisi için de karşılıklıdır.
 

Asistan bozuntusundan tutunda sapık takipçi Oh Young-Gon'a kadar hikayedeki tüm yan karakterler arıza tiplerdi desem herhalde yanlış söylemiş olmam. Arkadaşlık ve vefa denen şeyin yanından geçmeyen, yaptığı hatayı görmezden gelip her daim dolap çeviren, başkasının sırtından geçinen, başkasının avukatı olmaya meraklı ama kendi kancayı takamayınca karşısındakini ayartmakla suçlayan, masum bir taklitçiden sapıklık derecesinde kıskançlığa bağlayanlara kadar renki ve sinir zıplatan karakterler eşliğinde romantizm yakalamaya çalışmak hayli zordu. Aslında  bu yönüyle bir açıdan da renkiydi.
 
 
Dizi bitmiş olsa da Webtoon üzerinden çizgi romanı devam ediyor. Bu açıdan ne yazık ki büyük talihsizlik! Hatta kimi dizi takipçileri bu sondan memnuniyet duymamış. Bir de final bölümünde Park Hae Jin'in sahnelerinin kesilmesi büyük tepkilere neden olmuş. Hatta yönetmen bozuntusu diziyi sevmiyor mu nedir "bir pisikopat hakkında yapılan bir dizi" demiş!!! Ayrıca yönetmen yazardan habersiz kendince bir final yapınca ortalık karışmış. Sonrasında hatasını fark edip özür dilemiş.

Cheese In Trap: The Movie
 
Bunlardan mıdır bilinmez Cheese In The Trap başrolde yine Park Hae Jin'le 2018 yılında bu kez beyaz perdeye taşındı. Kadın karakter için bir başka oyuncu seçilmişti. Açık ara Kim Go-Eun'dan güzel ama değişikliği sevmem. Bu da beni mutlu etmedi. Neden Kim Go-eun'ın projede yer almadığını bilmiyorum. Ayrıca Beak In Hoo için seçilen kişi de dizidekini mumla aratmış. Başrolü gölgede bırakmasın mı demişler nedir? Filmi de zaten sonuçta yine bitmemiş konusuyla bir remake. Dolayısıyla hikayeye yeni bir soluk kattığı da yok. Sadece Park Hae Jin olduğu için göz attım:)
 
Baek On Ho ve Beak In Ha

NOT 1:  Dizi sonrası çekimlerin kamera arkası ve oyunculardan özel karelerin yer aldığı bir de özel bölüm yapılmış. Bulursanız onu da izlemenizi öneririm

NOT 2: Bu arada Webtoon'un Türkçe çevirisini yapanlar var. Ancak şu anda diziden sonrasına ulaşmış değil sanırım. Çizimler ve karakterler çok yavan ve çirkin geldi. Ayrıca öyle hoş bir manga okuma havası falan vermiyor. Şahsen ben sevemedim ve bu nedenle okumaya devam etmedim. Tabii hala hikayenin nasıl ilerlediğini merak ediyorum:) Benim gibi merak edip soranlara ilerde ana karakterlerin evlendiklerini falan yazmıştı internette birileri.
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder